Hvor mye koster kredittkort? MasterCard og VISA

Det er som regel ikke gratis å låne penger om du ikke låner av venner eller familie. Dette gjelder også til vanlig for kredittkort. Unntaket er dersom du bruker et kredittkort som ikke har startkostnad eller årlige kostnader. Dette gjelder de aller fleste om ikke alle kredittkortene du finner her på Lån & Kreditt. Har du et slikt MasterCard eller VISA kredittkort kan du låne penger uten å betale en krone dersom du betaler alt tilbake innen fristen for rentefri kreditt. Det finnes også unntak som gebyrer for å ta ut penger i minibank for eksempel. Så sjekk derfor nøye prisene på tjenestene kredittkortet tilbyr hos ditt kredittkort sin offisielle hjemmeside! Men la oss se nærmere på hva kredittkortene kan koste og bruke dersom du ikke gjør det på den kostnadsfrie metoden.

  • Årlig medlemsavgift for å ha et aktivert kredittkort. Dette er spesielt vanlig for utenlandske high end kort som f.eks Diners Club. Dette slipper du med de fleste norske kredittkort.
  • Renter. Betaler du ikke innen den rentefrie perioden er utløpt må du betale renter for utestående kreditt. 20% effektiv årlig rente er normalt for norske kredittkort.
  • Gebyrer. Noen kredittkort har gebyrer for all slags forskjellig bruk som ved uttak i minibank og fakturagebyr. Betaler du før du får fakturaen slipper du sistnevnte. Kjøp av varer er som regel gebyrfritt.

Ved alle kredittkortene på Lån & Kreditt er det ved et representativt kostnadeksempel. Dette viser hvor mye det koster å gradvis betale ned et utestående beløp på kredittkortet over 12 måneder.

Beregn hvor mye det koster å bruke ditt kredittkort med vår kredittkort kalkulator!

Skrevet/Redigert: 06.01.2016.