Beste refinansieringslån: Refinansiering av gjeld som smålån og kredittkort

Skrevet/Redigert: 13.04.2018 av Lars A. Blomquist

Loan Butler Refinansiering

Innhent uforpliktende tilbud fra inntil hele 16 Norske banker du kan bruke til din til refinansiering.

Hvis du skal refinansiere kredittkort eller smålån kan du benytte deg av et refinansieringslån. De fleste større forbrukslån kan brukes som refinansieringslån for å få en lavere rente på din utestående gjeld. Det er ofte mye penger å spare ved å samle dyre lån, smålån, betalingsutsettelser og kredittkort i ett lån med lavere rente. Ikke minst blir det enklere og kjappere å bare betale en regning hver måned. Du kan kanskje også forkorte nedbetalingstiden for å slippe ekstra billig unna. Noen ønsker også å låne litt ekstra når de refinansierer.

Under finner du info om låneformidlere som samarbeider med over 30 banker og lånegivere i Norge. Det er uforpliktende å søke og å motta dine individuelle lånetilbud. Det er ingenting i veien for å søke hos flere av formidlerne, og sammenligne så mange tilbud som mulig, for og få best mulig rente på din refinansiering.

Beste refinansieringslån for å samle smålån og kredittkort

1 søknad - mange lånetilbud

Søk refinansiering i 16 banker hos Loan Butler – Eks: Eff. rente: 16,6% ved 65.000 o/5 år, etableringsgebyr 950 kr, totalt: 93.730 kr.

Lån fra 5.000 til 500.000 kroner til hva du vil, f.eks refinansiering. Innhenter inntil hele 16 lånetilbud helt uforpliktende og kostnadsfritt på dine vegne. Krav for innvilgning av lån:

  • Må være fylt 18 år.
  • Minst 120.000 i fast inntekt.

Innhent inntil 17 tilbud på refinansiering fra Superfinans – Eks: Eff. rente 15,8%, 65.000 o/5 år, Etableringsgebyr 950. Totalt 92.354 kr.

Trenger du mellom 50.000 og 500.000 kroner kan du innhente mange lånetilbud med Superfinans. Hele 17 uforpliktende tilbud øker sjansen for at du får beste rente og ønsket beløp. Krav for innvilgning:

  • Fylt 23 år.
  • Fast bosted i Norge (Skal ha bodd i Norge, og hatt fast inntekt siste 3 år).
  • Fast inntekt fra jobb (min. 230.000 i årsinntekt), trygd eller pensjon.
  • Ingen registrerte betalingsanmerkninger.

Søk refinansiering i 10 banker hos AXO Finans – Eks: Eff.rente 13%, 150.000, o/10 år, kostnad 112.573 kr, Totalt: 262.573.

Den enkleste måten å få beste vilkår ved din refinansiering er å la bankene konkurrere om deg som kunde. AXO Finans er en ypperlig låneformidler som er rangert til hele 9.3 ut av 10 basert på 885 helt uavhengige brukervurderinger. Det sier noe om at de ser behovene til hver individuelle kunde og tar seg tid alle! Noen av bankene søknaden din vil bli sendt til (for helt uforpliktende tilbud): DNB, Santander, Bank Norwegian, Komplett Bank og mange fler. Du finner også en lånekalkulator som grovt regner hvor mye du kan spare ved å refinansiere forskjellige summer med forskjellig nedbetalingstid ved å følge linken over til hjemmesidene deres. Krav til innvilgning:

  • Må være fylt 25 år.
  • Ha bodd i Norge mer enn 3 år.
  • Minst 200.000 i fast inntekt.
  • Ingen betalingsanmerkninger.

Fordeler ved refinansiering av forskjellig type gjeld

Kreditt kan være flott dersom du benytter deg av bonuser og gode tilbud og inkluderte reiseforsikringer, men det er ikke like flott dersom du skal ha utestående over en lenger periode ettersom rentene fort kryper over 20 tallet på de fleste kredittkort, og noen ganger helt opp mot 30.

Smålån, som er små forbrukslån, har også sine gode sider, ved at du kan låne små beløp helt ned til 1000 kroner over bare 30 dager. Den dårligere siden ved smålån er den samme som kredittkort har – høye renter. Gjerne mellom 20 og 30 prosent her også – og muligens mye, mye høyere. Dette er ofte fordi nedbetalingstiden på lånet strekker seg over kort tid så det kan gi lite mening å sammenligne årlige renter på lån som skal betales tilbake etter en eller noen få måneder. Har du derimot mistet betalingsevne eller av andre grunner ikke får betalt ned etter planen kan slike smålån også bli svært dyre.

Mange tilbydere av refinansiering tilbyr nedbetalingsperioder helt opp til 15 år. Dette gjøre at du kan, i mange tilfeller, få lave månedlige terminbeløp.

En annen fordel er at du bare får én bank å forholde deg til, som kan gjøre at du får bedre oversikt over din gjeld. Da kan du bruke mindre tid på å betale regninger.

Hvor mye kan du spare ved å samle gjeld?

Mange har mye å spare ved å refinansiere. Ifølge journalistikk presentert på NRK.no sliter over 300.000 personer med høy kredittkortgjeld på over 60.000 kroner, og 1 av 4 av disse kan spare titusenvis av kroner ved å refinansiere – det er lett tjente (sparte) penger!

Hvor mye du kan spare kommer an på hvor mye og hvor dyr gjeld du har, og også hvor fort du kan betale den ned. Har du ikke mulighet til å betale ned fort, før eventuelle høye renter og gebyrer begynner å koste mye, lønner det seg ofte å refinansiere. Hvorvidt det lønner seg beror selvsagt også på hvor gode vilkår refinansieringslånet har. Hvilken rente du får bestemmer individuelt, og varierer også ut ifra hvilken type lån du benytter. Har du boliglån i dag, som kan utvides nok til å betale dine forskjellige gjeldsposter, kan det ofte være veien til lavest mulig rente.

Husk at de fleste lån har et etableringsgebyr som du må ta med i beregningen. Allikevel er det ofte penger å spare på å samle gjelden i ett lån. Mange kan spare tusenvis av kroner i løpet av nedbetalingstiden.

Etter at du har mottatt tilbud fra banken kan du sette opp et enkelt regnestykke for å se akkurat hvor mye du kan spare.

Eksempler på refinansiering av kredittkort og smålån

Her er noen eksempler på hvor mye du kan spare. I eksemplene er rentene på kredittkort og smålån 20% nominell. Har du høyere rente enn dette kan du spare mer, og mindre ved motsatt tilfelle. Fakturagebyr/termingebyr for alle lån og kreditter er 30 kroner. Utestående er 10.000 per kredittkort og smålån. Eksempelrente på refinansiering er 13% nominell og samme faktura-/termingebyr. Etableringsgebyr for eksemplene er 500 kr og inngår i lånesum og dermed i månedsbeløpet. Nedbetalingstiden endres ikke og er fortsatt 3, 2 og 1 år.

3 kredittkort og 3 smålån betalt ned over 3 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.412 kr. Etter refinansiering: 2.068 kr.

Spart: 344 kr /mnd og totalt 12.384 kr.

2 kredittkort og 2 smålån betalt ned over 2 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.156 kr. Etter refinansiering: 1.955 kr.

Spart: 201 kr /mnd og totalt 4.824 kr.

1 kredittkort og 1 smålån betalt ned over 1 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 1.912 kr. Etter refinansiering: 1.860 kr.

Spart: 52 kr /mnd og totalt 624 kr.

Beregningene er gjort med vår lånekalkulator.

Visste du at?

60% av forbrukslån i Norge brukes som refinansieringslån for å samle gjeld som smålån og kredittkort og å spare penger over tid.